Jdi na obsah Jdi na menu
 


FÚZE SPOLEČNOSTI

21. 2. 2021

Věc: oznámení o dokončení fúze

Nedávno jsme Vás s předstihem informovali o tom, že závěrem roku dojde k procesu přeměny – fúzi sloučením našich pěti dopravních společností do jednoho celku s tím, že nový název naší dopravní skupiny Vám představíme, až budeme mít právně ošetřenu ochrannou známku, ochranu obchodního jména a všechny související náležitosti.

Pro připomenutí jedná se konkrétně o společnosti ČSAD Vsetín a.s., HOUSACAR s.r.o., KRODOS BUS a.s., ČSAD autobusy Plzeň a.s. a Autobusová doprava-Miroslav Hrouda s.r.o.

Nyní bychom Vás chtěli touto cestou informovat, že tato fúze je dokončena a zapsána do obchodního rejstříku dne 31.12.2020. Od 31.12.2020 všechny výše uvedené regionální dopravní společnosti již nadále působí jako jeden celek, a to pod novým obchodním jménem Z-Group bus a.s. Jak již jsme Vás informovali, důvodem fúze je zjednodušení vlastnické a organizační struktury a snížení celkových nákladů na provoz a správu těchto společností. U žádné z fúzovaných společností nedochází ke změně vlastnické struktury. Veškeré jmění uvedených společností, jejich závazky, pohledávky, práva a povinnosti přechází na nástupnickou společnost Z-Group bus a.s., která se stává univerzálním právním nástupcem všech zúčastněných společností.

Sídlo a centrální ústředí Z-Group bus a.s. je nově umístěno na adrese třída Tomáše Bati 258, Louky, 763 02 Zlín, kde sídlí i mateřská společnost celého koncernu, tj. společnost Z-Group a.s. Z-Group bus a.s. vzešlá z fúze zastřešuje a reprezentuje dopravní divizi našeho koncernu. Zároveň bylo zvoleno nové představenstvo Z-Group bus a.s.

Předsedou představenstva byl zvolen Ing. Josef Kolář, dalšími členy představenstva jsou Věra Zemková a Ing. Petr Podhajský.

Organizační schéma společnosti Z-Group bus a.s. je následující:

- Divize Morava (dřívější společnosti ČSAD Vsetín a.s., HOUSACAR s.r.o. a KRODOS BUS a.s.)

- Divize ČSAD autobusy Plzeň (dřívější společnosti ČSAD autobusy Plzeň a.s. a Autobusová doprava-Miroslav Hrouda s.r.o.)

- Divize Slovensko Jednotlivé divize jsou pak rozděleny na střediska primárně dle provozoven.

Všechny smlouvy a obchodní vztahy zůstávají v platnosti a budou nadále z naší strany řádně plněny. Jediné, co se z Vašeho pohledu mění, je název naší společnosti, sídlo společnosti a v případě vztahů se zaniklými společnostmi tak IČ společnosti. V případě jakýchkoliv dotazů se na nás neváhejte obrátit. 

Fúze - změna názvu společnosti

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář