Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prohlášení Odborového svazu pozemní a letecké dopravy

22. 9. 2023

Prohlášení Odborového svazu pozemní a letecké dopravy k přijaté novele zákoníku práce, která byla dne 19. 9. 2023 publikována ve Sbírce zákonů.

 

Přijatá novela zákoníku práce, která byla dne 19. 9. 2023 publikována ve Sbírce zákonů, nad rámec uzavřené dohody sociálních partnerů, zaměstnavatelů a vlády obsahuje možnost další přesčasové práce ve zdravotnictví. O poslaneckém návrhu, který byl včleněn do novely zákoníku práce, nikdo s odbory nejednal.

 

Plně podporujeme závěry, které přijali delegáti krajské konference Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR, i obsah dopisu, který byl tímto odborovým svazem zaslán vládě.

Přijatá novela zákoníku práce v této části legalizuje možnost, aby se pracovníci ve zdravotnictví nikoliv krátkodobě, nýbrž trvale přepínali, vystavovali se nezvládnutelným stresům a ve prospěch nadstandardního plnění pracovních úkolů dlouhodobě zcela potlačovali svůj soukromý život.

 

Všichni zaměstnanci v dopravě dobře ví, o čem je řeč a jaké fatální následky tato skutečnost může mít, jelikož jsou ve velmi podobné pracovní situaci.

 

 

Libor Weinstein

Předseda OSPLD

Marek Sedlák

Místopředseda OSPLD

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář